SENARAI HOMETSAY MURAH DI KUNDASANG.

Homestay Review in Kundasang, Sabah. 🏡
Sepanjang berada di Kundasang, kami memilih 3 lokasi homestay yang berbeza memandangkan misi utama adalah ingin mengambil gambar 📸🙈 Sudah pasti kami mencari tempat yg mempunyai view yang cantik dan boleh ambil gambar sepuasnya tanpa gangguan 😝 Sis cadangkan sila datang time weekdays kerana harga homestay lebih murah berbanding weekend. Since ramai yang inbox, dm & chat, so let me share the reviews.
1. Kiram’s Village Cabin
Whatsapp/Call: 016-6950057
• Price range from RM80-RM150
(Kami ambil potato cabin RM80/night)
• View cantik, cuaca di waktu malam agak sejuk. Yang bawa anak kecil pastikan anak pakai baju sejuk tebal sikit. Kalau boleh pakaikan tebal risau nanti anak demam pulak 🤭 Tuala kena sewa RM3 ya tuan tuan puan puan. Ada disediakan tempat untuk bbq.
2. Hounon Ridge Farmstay & Camping
Whatsapp/Call: 013-8506463
• Price range from RM90-RM250
(Kami ambil Standard Double Rooms Without Balcony harga RM90/night. Bilik yang ada balkoni dah fully booked 😭) Sila book awal-awal kerana tempat ini sangat cepat full. Nak camping pun boleh ⛺
• View superb! Cantik! Buka tingkap ja terus nampak Gunung Kinabalu 🏔 Nak bbq boleh bayar RM30. Yang tak bestnya jalan ke sini agak teruk sedikit. Pastikan anda sampai sebelum hari gelap.
3. D’ Anna Villa Kundasang
Call: 014-2007955
• Price range from RM100-RM200++
(Kami ambil pyramid room RM100/night)
• View of course lagi cantik! Bilik pon cantik. Selimut pun sedap haha! Nak tengok sunrise & sunset pun tmpat ni cantik. Terletak dekat dengan Pekan Kundasang. Jalan pun ok!
Video Kundasang trip ni boleh tengok dekat sini;
https://www.facebook.com/pakejpercutianjomkesabah/videos/717022208724029/
Selain tu, ni antara senarai homestay yang boleh dijadikan alternatif. Boleh cuba hubungi no yang tertera ⬇️
• Dream World Resort: 088-888333
• Crystall Hills: 016-5846116
• J Residence: 012-8696969
• Mongolian Yurt: 019-8000201
• Marakau Cabin Lodge: 019-8312232
• Kinabalu Pine Resort: 088-3867751 / 088-389957
• H. Benjamin Residence: 016-8861925
• Sulap Homestay: 011-13154687
• Alpine D’Bayu: 014-6720324
• Bayu Senja Lodge: 017-8368220
• Rania Lovely Hut: 013-8934510
• Sinurambi Homestay: 013-8992994 / 013-8832994
• Rama-Rama Homestay: 0135481199 / 011-25141958
• Hello Kitty Homestay: 012-8281110
• Big Rock Homestay: 019-8625806 / 013-5541353
• Teratak Indah Kundasang: 014-6783074
• CT Bayu Homestay: 016-2401588
• Anjung Rehat Jamsari: 010-9477878
• Mid Village Homestay: 019-8407065
• Kinabalu Homestay: 013-3723497
• Kundasang Greenhill: 011-19576164 / 0195820394
• Cinta Villa Homestay: 019-8610202
• D’Olundus View: 088-888824 / 014-2010070
• Midori Homestay: 016-5820181
• D’Izz Lodge & Homestay: 012-8669626
• Kundasang Twin Homestay: 019-8719670
• Kundasang Inn: 088-888097 / 014-5526406
• Walai Tokou Homestay: 013-5539459 / 0198328680
• U-Merlin Resort: 088-889366
• Fairy Resort: 088-889688
• Sonny Village: 088-888161 / 088-889277
• Puncak Homestay: 019-8700616 / 019-5388820
• Almeera Homestay: 013-8718715
• Mesilau Cliffs: 016-5868352
• Sakura Villa: 016-2838536
Sebenarnya ada banyak lagi homestay yang terdapat di Kundasang dan hanya ini yang sempat saya kongsikan hasil daripada pencarian saya. Ada sebilangan besar homestay juga yang masih baru dan tidak lagi mempunyai website mahupun page. Boleh terus hubungi nombor yang tertera utk sebarang tempahan.
Yang ni pulak antara lokasi yang boleh dilawati;
• Maragang Hill
• Mesilau Highland Strawberry Farm
• Mesilau Cat’s Village
• Desa Dairy Farm
• Sosodikon Hill
• Jic Seng Nursery
• Atv Borneo Adventure
• Kundasang War Memorial
• Gerai Sayur & Buah-buahan Kundasang
• Crystal Hill
• Tinorindak Hill
• Pekan Nabalu
• Kinabalu Park
• Kundasang Mount Valley Recreation
• Bw Bus Restaurant
• Little Wonderland
• Arnab Village & Hamster World
• Ranau Rabbit Farm
• Bombon Kg Marakau
• Atv & Ranau Paragliding Park
• Sungai Biru Lohan Ranau
• Luanti Fish Spa
• Sabah Tea
• Poring Hot Spring
• Lohan Paragliding Valley
• Adenna Refflesia Garden
• Sabandar Cowboy Town
• Polumpung Melangkap View Camp Site
Untuk sewa kereta pula boleh melawat page
👉https://www.facebook.com/zahrakeretasewamurahsabah/
atau booking mudah di website www.zararentalkk.com
Share & simpan dulu kalau belum ready☺
Ok tu ja yang sempat saya kongsikan. Jika ada kelapangan pergilah jalan-jalan bawa keluarga 😝 Selebihnya boleh google sendiri 😂
Semoga perkongsian ini dapat membantu.
Sekian, selamat bercuti di Kundasang 💕
P/s: credit;
📷 by @lalavelouette
cc 👉🏼 Backpackerz
#lalawanderlust #littlekhaery #browneyesproduction
#sharingiscaring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *